Practical Hospitality Management

– for fremtidens ledere

Med HOTA-uddannelsen Practical Hospitality Management kan du skræddersy din hospitalityuddannelse, så den passer til dine interesser og fremtidsdrømme.

Du kan kombinere faglige- og akademiske uddannelser inden for hospitalitybranchen med et forretnings- og ledelseudviklingsforløb. Kombinationsmulighederne kunne fx være:

  • Køkken + Forretningsforståelse + Restaurant + Ledelse
    Det oplagte valg for dig, der fx gerne vil være køkkenchef eller restaurantchef.
  • Reception + Forretningsforståelse + Tjener + Ledelse
    En ideel kombination for dig, der fx gerne vil være leder i receptionen eller hotelchef.

Som trainee kombinerer du dit daglige arbejde med din uddannelse. Det betyder, at du får løn under din uddannelse. Efter uddannelsen har du gode muligheder for at få et job, for hospitalitybranchen er i vækst. Derudover vil HOTA’s samarbejdspartnere også være dig behjælpelig i den proces.

Her på siden får du et overblik over dine muligheder og uddannelsens indhold. Kontakt os, hvis du har spørgsmål.

Sabrina er Hospitality Trainee på Hindsgavl Slot

Modul 1:

INTRO PÅ DIT TRAINEESTED

(obligatorisk)

Din uddannelse begynder altid i en virksomhed, hvor du bliver Hospitality Trainee.

Rækkefølgen af uddannelserne, og hvornår du skal i fagskole, pop-up projekter, akademifag, campus m.v., afhænger af, hvornår på året du starter, og hvilken aftale du laver med dit traineested. Det vil fremgå af din uddannelsesplan.

GRUNDFORLØB
Uanset hvad du begynder med, og hvilken kombination du vælger, skal du allerførst gennemgå et kort grundforløb, hvor du lærer om fødevarehygiejne, brandbekæmpelse og førstehjælp. Basisviden der er essentiel, når man er en del af en branche som altid har gæstens sikkerhed i fokus.

Fagforløb

RECEPTION

(kombiner med ét andet fag)
Hota_reception

Receptionen er omdrejningspunktet for stort set alt, der foregår i en virksomhed.

Her er du ofte den første til at byde gæsterne velkommen og den sidste til at sige farvel.

Samtidig koordinerer du med alle afdelinger i hele huset.

  • Samlet varighed: 2 år og 10 måneder
  • Heraf skole: 2 x 10 uger på College360, Silkeborg
  • Løn under udd.: 11.000 – 19.000 kr. + tillæg
    – afhængig af alder, hvor langt du er i din uddannelse m.m. (se overenskomst)
  • Det lærer du: Receptionistarbejde og teknik, salg og service, turistlære, service og gæstebetjening samt engelsk, samfundsfag og psykologi
  • Jobmuligheder: Receptionist på hotel eller andre virksomheder
  • Eksamen: Svendeprøve

I receptionen lærer du om de mange forskellige opgaver, der bliver løst i receptionen hver dag. Du kommer med stor sandsynlighed til at møde gæster fra hele verden, og du får derfor trænet dine sproglige evner. Og du får samtidig en god forståelse for alle de aktiviteter, der foregår på hotellet.

Som HOTA studerende skal du derover i forlængelse af dit skoleforløb fordybe dig i bl.a. jura, konflikthåndtering, salgskanaler, digitalisering, markedsføring, oplevelser, gæsterejsen.

Læs mere på College360’s hjemmeside …

Fagforløb

RESTAURANT

(kombiner med ét andet fag)
Hota_tjener1

Restauranten kan dække mange forskellige områder. Ud over at servere mad og drikkevarer for gæsterne, kommer dine opgaver bl.a. til at bestå af klargøring af lokaler til møder/fester, opdækning og afrydning, planlægning af processer m.m.

I restauranten møder du mange forskellige mennesker med mange forskellige behov. Du lærer med tiden at aflæse dine gæster og yde den bedste service til den enkelte gæst.

Som tjener arbejder du helt naturligt tæt med køkkenet og andre afdelinger.

To uddannelsesveje

Tjeneruddannelsen består af to trin. Du kan vælge at tage dem begge eller stoppe efter trin 1. Dit valg afhænger af din interesse for faget, og hvad du regner med at skulle bruge din uddannelse til i sidste ende.

Du kan altid begynde med trin 1 og senere bygge videre med trin 2. Tal med dit traineested for at få hjælp til at vælge.

Trin 1: Konference- og selskabstjener

  • Varighed: 1 år og 2 måneder
  • Heraf skole: 1 x 8 uger på College360, Silkeborg
  • Det lærer du: Planlægning og afvikling af selskaber og møder, koordinering af events, salg og service, sammensætning af menuer med drikkevarer, vinfremstilling, vintyper og andre drikkevarer, råvarer og tilberedningsmetoder
  • Eksamen: Afsluttende eksamen

Trin 2: Tjener

(Kræver gennemført trin 1)

  • Varighed: 1 år og 8 måneder
  • Heraf skole: 1 x 7 uger og 1 x 5 uger på College360, Silkeborg
  • Det lærer du: A la carteservering, bredere vinkendskab, drinks og cocktails
  • Eksamen: Svendeprøve
  • Løn under udd.:
    U. 25 år: 11.000 – 18.000 kr. + tillæg (lønnen stiger
    O. 25 år: ca. 21.000 kr. + tillæg
    (se overenskomst)
  • Jobmuligheder: Tjener, selskabs- og konferencetjener, bartender, vintjener

I restauranten lærer du bl.a. at forstå, hvor vigtig god kommunikation er i en travl hverdag. Du lærer at koordinere med gæster, køkken og evt. andre afdelinger på hotellet.

Som HOTA studerende skal du derover i forlængelse af dit skoleforløb fordybe dig i bl.a. procesoptimering, økonomistyring, oplevelsesøkonomi, præsentationsteknik.

Læs mere på College360’s hjemmeside …

Fagforløb

KØKKEN

(kombiner med ét andet fag)
Hota_kok3

Køkkenet er en aktiv afdeling, hvor tempoet ofte er højt, og hvor du skal kunne samarbejde. Her kan du også bruge og udvikle dine kreative evner, når du tilbereder og anretter mad.

I køkkenet får du kendskab til råvarer, hygiejne og tilberedning af varme og kolde retter.

Som kok arbejder du tæt med både tjenere og andre kolleger på hotellet.

To uddannelsesveje

Kokkeuddannelsen består ligesom tjeneruddannelsen af to trin. Du kan vælge at tage begge trin, eller du kan stoppe efter trin 1. Dit valg afhænger af din interesse for faget, og hvad du regner med at skulle bruge din uddannelse til.

Når først du har gennemført trin 1, kan du altid bygge videre med trin 2 på et senere tidspunkt.

Trin 1: Gastronomiassistent

  • Varighed: 1 år og 9 måneder
  • Heraf skole: 1 x 10 uger på College360, Silkeborg
  • Det lærer du: Råvarerkendskab, tilberedningsmetoder, sensorik
  • Eksamen: Afsluttende eksamen

Trin 2: Kok

(Kræver gennemført trin 1)

  • Varighed: 2 år og 3 måneder
  • Heraf skole: 1 x 10 uger, 1 x 7 uger på College360, Silkeborg
  • Det lærer du: Kreativ videreudvikling af klassiske retter, varebestilling, indkøb, menuplanlægning inkl. vin.
  • Eksamen: Svendeprøve
  • Løn under udd.:
    U. 25 år: 11.000 – 16.500 kr. + tillæg
    O. 25 år: ca. 19.000 kr. + tillæg
    (se overenskomst)
  • Jobmuligheder: Kok, gastronomiassistent

Her lærer du bl.a. at forstå de mange forskellige opgaver i et travlt køkken. Samtidig får du et godt indblik i de forskellige hensyn, der skal tages i forhold til særlige kostønsker. Derudover får du kompetencer til at lægge og overholde et budget i forhold til indkøb, fortjeneste m.m.

Som HOTA studerende skal du derover i forlængelse af dit skoleforløb fordybe dig i bl.a. økonomistyring, målstyring, procesoptimering, samarbejde.

Læs mere på College360’s hjemmeside …

Modul 3:

LEDELSE & FORRETNINGS-FORSTÅELSE

(planlægges med dit traineested)
Hota_ledelse1

I dit traineeforløb gennemgår du løbende din uddannelsesplan, sammen med din trainee-virksomhed. Uddannelsesplanen opdateres løbende med de kompetencer, du har opnået inden for ledelse og forretningsforståelse.

Som HOTA studerende vil du tilegne dig kompetencer indenfor ledelse og forretningsforståelse via akademifag samt HOTA-refleksionsopgaver.

HOTA-refleksionsopgaver er en kombination af en praktisk og en teoretisk opgave/case, hvor præstationen bliver  evalueret og tildelt Hospitality  Training Points. Hospitality  Training Points afspejler tilgangen til opgaven, evnen til at samarbejde med kollegaer, forståelse for forretningmodellen m.v.

De akademiske udviklingsforløb er opdelt i de obligatoriske basisfag og tillægsfag. De obligatoriske fag er

  • Ledelse der skaber social kapital
  • Anvendt økonomi
  • Oplevelsesøkonomi – din afsluttende opgave der præsenteres for og vurderes af branchekyndige

Udviklingsforløbene er designet specifikt til HOTA-uddannelsen, og indeholder praksisnære opgaver og udfordringer, som klæder dig på til at lede og motivere dine medarbejdere til at yde deres bedste samtidig med at der er styr på økonomien og  oplevelsen.

Forløbet er starten på din akademiske uddannelse, idet du har mulighed for at supplere med tillægsfag på akademiniveau, som kan bruges i alle brancher.  Tillægsfagene er

  • Coaching og konflikthåndtering
  • Salgspsykologi og salgsledelse
  • Oplevelsesledelse
  • Økonomistyring i praksis
  • Oplevelsesøkonomi
  • Projektledelse

Du bruger din faglige viden og erfaring fra din hverdag på traineestedet, hvor du har oplevet udfordringer og løsninger.

  • Varighed: 3 moduler a 3 dage inkluderende campus på en HOTA virksomhed og undervisning hos Asnæs & Vangstrup
  • Fag: 3 basisfag
  • Mulighed for op til 6 tillægsfag på akademiniveau og en akademiuddannelsen i Oplevelsesøkonomi
  • Løn under uddannelse: Ja, for du arbejder, mens du tager lederuddannelsen. Det tages der hensyn til.
  • Det lærer du: Grundlæggende forretningsforståelse, ledelse, kommunikation, talentudvikling  og præsentationsteknik.
  • Jobmuligheder: Forretningsudvikler, mellemleder, medarbejder high-end hoteller og restauranter, konsulent,  selvstændig
  • Eksamen: Erhvervscase efter hvert modul

Læs mere om lederuddannelsen …

Fremtid &

KARRIERE

Hota_karriere1

Med en HOTA uddannelse bliver du en unik og attraktiv medarbejder, ikke bare i Hospitalitybranchen, men også i andre virksomheder.

Uddannelsen klæder dig på til at kunne bevare det kølige overblik, motiverer andre mennesker, forstå en forretning, kommunikere til omgivelserne på en måde så alle går i samme retning – alt sammen værdifulde ledelseskompetencer som er anvendlige i de fleste sammenhænge.

Vigtigst er at du bliver uddannet til en lang karriere i en branche i kraftig udvikling, hvor der ikke er langt fra opvasker til hoteldirektør. Udover gode jobmuligheder, styrker HOTA uddannelsen dig til videreuddannelse inden for dit specifikke interessefelt.

Med en HOTA uddannelse vil du oparbejde er betydningsfuld erfaring som du ikke kan opnå andre steder, fordi du får viden om alle de mange detaljer, der skal være tilstede for at en gæsteoplevelse går hånd hånd med en sund forretning. Du får erfaring fra “gulvet”, som du har suppleret med teoretiske værktøjer inden for forretningsforståelse og ledelse.

Du kan derfor blive en stærk medarbejder og leder i hospitalitybranchen, hvor der stort set altid er arbejde til de rette mennesker. Dine karrieremuligheder og vejene dertil er mange.

Du vil nok ikke kunne sætte dig i hoteldirektørstolen lige med det samme, men du vil kunne starte som mellemleder og derfra arbejde dig videre opad. Det er værd at huske, at flere hotelledere er startet som opvaskere og har arbejdet deres vej op. Det er en god måde at vokse med opgaven og lære branchen at kende indefra. Og det får du også ud af uddannelsen her.

Videreuddannelse og specialisering
Med denne uddannelse følger også gode muligheder for at videreuddanne dig og specialisere dig endnu mere inden for dit interessefelt. Uddannelsen giver dig adgang til videre studier m.v.

Er du klar til en fremtid med muligheder?

Hotel- og restaurationsbranchen er en spændende branche, hvor du hver dag vil møde nye udfordringer og nye mennesker.

© 2018 | Hospitality Training Academy