Nyheder

Her kan du læse nyt fra HOTA.

Vi deler også relevante branchenyheder.

DATO

19. mar. 2018

Hoteller-reder-op-med-ny-mesterlære-for-at-få-nye-ledere-til-at-tjekke-ind

NYHED

Hoteller reder op med ny mesterlære for at få nye ledere til at tjekke ind

Med HOTA ønsker han at ændre rekrutteringsgrundlaget fra at gælde grundskoleelever til også at gælde unge med en studentereksamen i rygsækken. Maiken Møller, som starter på Hindsgavl Slot til april, har også en HF med sig i rygsækken, og det var Uffe Høeg selv, der spurgte hende, om ikke HOTA-programmet var noget for hende.

Det er lige præcis på den måde, hotellerne gerne vil rekruttere de unge mennesker, der har et fritidsjob hos dem, måske mens de går på gymnasiet. At unge med gymnasial baggrund vælger en vej ind i hotelverdenen skal være med til sørge for, at der bliver flere veluddannede ansatte på de danske hoteller i fremtiden.

18. mar. 2018

Her-er-Danmarks-bedste-restaurant–og-hotelelever

Her er Danmarks bedste restaurant- og hotelelever

Bedste tjenerelever er fra College 360°
Mens de vindende kokkeelever sled i køkkenet, serverede tjenereleverne maden for et indbudt publikum.

Her imponerede særligt Emma Hjorth, Nordisk Spisehus, og Mikkel Nørgaard Sørensen, Molskroen, fra erhvervsskolen College 360° Silkeborg dommerne med borddækning, miks af cocktails og ikke mindst servering, og de løb derfor med DM-guldet.

14. mar. 2018

Bliv-hotelleder-via-College360

Bliv hotelleder via College360

Der mangler arbejdskraft, og der kommer til at mangle mere arbejdskraft i fremtiden, hvis ikke vi gør en aktiv indsats. Derfor skal der nu uddannes kommende ledere, der kender håndværket, siger Arne Tang-Petersen, uddannelseschef ved College 360.

10. mar. 2018

Træt-af-tunge-bøger-–-Ny-praktisk-uddannelse-til-dig,-der-vil-være-leder-på-hotel

Træt af tunge bøger? Ny praktisk uddannelse til dig, der vil være leder på hotel

“Mange unge trænger til at komme lidt væk fra bøgerne efter deres gymnasiale uddannelse. Her tilbyder vi en mere praktisk orienteret uddannelse ude i den virkelige verden, hvor de som hospitality trainees arbejder, mens de lærer. De bliver samtidig udfordret og tjener en løn, som er væsentlig bedre end SU’en – og så er de nærmest garanteret et job i sidste ende,” pointerer Flemming Jakobsen, der ser frem til at byde de første trainees velkommen på Vejlefjord.

07. mar. 2018

Nyt-dansk-hotelakademi-vil-uddanne-nye-brancheledere

Nyt dansk hotelakademi vil uddanne nye brancheledere

Ideen med Hotel Training Academy er at tiltrække et bredere udvalg af unge ved at tilbyde en anden indgang til branchen med mulighed for på sigt at blive leder. Med Hotel Training Academy vil de tilknyttede danske hoteller tilbyde et alternativ til en længerevarende boglig uddannelse. Det sker via det nye uddannelsesforløb Practical Hospitality Management.

“Med Hotel Training Academy tilbyder vi en lederuddannelse, der giver hotellerne og branchen som helhed nogle specialiserede ledere, der ved, hvad det drejer sig om, når de er færdige med deres uddannelse,” siger Tom Pelle Jensen, direktør for Halberg Hotels, der driver hoteller i Svendborg og Fredericia.

07. mar. 2018

Nye-rivaler-og-manglende-arbejdskraft-udfordrer-hotelbranchen

Nye rivaler og manglende arbejdskraft udfordrer hotelbranchen

De danske hoteller kunne i 2017 notere den laveste vækst siden 2010 i forhold til det forgangne år. Der efterlyses nye konkurrencevilkår og kvalificeret personale.

05. mar. 2018

hospitality3d

Pressemeddelelse: Nyt akademi skal løfte branchen på lederniveau

En række danske hoteller er gået sammen om at skabe et akademi, der skal udvikle hospitalitybranchens fremtidige ledere. Idéen er at tiltrække et bredere udvalg af unge mennesker ved at tilbyde en anden indgang til branchen med mulighed for på sigt at blive leder.

Når de danske unge snart skal til at vælge en videregående uddannelse, får de endnu en valgmulighed. Med lanceringen af Hotel Training Academy vil en række danske hoteller tilbyde et alternativ til en længerevarende boglig uddannelse på fx universitetet. På hotellerne ser man flere fordele ved den nye uddannelsesløsning.

05. nov. 2017

Hotelerhverv-mangler-arbejdskraft—Må-sige-nej-til-opgaver

Hotelerhverv mangler arbejdskraft: Må sige nej til opgaver

Mens der er forsvundet tusindvis af job i industrien og finanssektoren, er udviklingen gået stik modsat i hotel-, restaurations- og turisterhvervet.

Her er der ifølge en ny analyse fra Dansk Erhverv skabt over 30.000 nye arbejdspladser inden for de seneste ti år.

En udvikling, der har støvsuget arbejdskraften, så erhvervet mangler hænder over hele landet.

© 2018 | Hospitality Training Academy